Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krocan se slaninou a cibulí

fotka Krocan se slaninou a cibulí
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Krocan se slaninou a cibulí:

2,5 kg krocana  | 200 g cibule  | 150 g slaniny bez kůže  | 100 g másla  | 30 g soli  | 700 ml vody

Postup přípravy receptu Krocan se slaninou a cibulí:

Krocana opláchneme, prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny.
Mírně osolíme na povrchu i zevnitř a ztvarujeme motouzem nebo ocelovou jehlicí.
Zbylou polovinu dávky slaniny nakrájíme na drobné kostičky, částečně roztavíme, přidáme polovinu dávky másla, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mírně ji orestujeme a zastříkneme trochou vody.
Na cibuli se slaninou vložíme připraveného krocana a za občasného přelévání výpekem a přidávání vody je upečeme do nazlátlé barvy doměkka.
Upečeného krocana vyjmeme ze šťávy, výpek zjemníme zbylým máslem, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.
Krocana servírujeme mírně podlitého necezenou šťávou z výpeku.


Fotky receptu Krocan se slaninou a cibulí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krocan se slaninou a cibulí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !