Použité suroviny receptu Kroupová polévka s kuřecím masem a pórkem:
60 g krup
| 20 g másla
| 1 l drůbežího vývaru
| 250 g kuřecích prsou
| sůl
| kajenský pepř
| 250 g pórku
| 2 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy receptu Kroupová polévka s kuřecím masem a pórkem:
Kroupy dáme do cedníku a proplachujeme tak dlouho, až je odtékající voda zcela čistá. Dobře je osušíme a za stálého míchání je dáme zesklovatět na rozehřáté máslo.
Zalijeme je vývarem a přivedeme k varu. Přikryté vaříme téměř doměkka.
Mezitím omyjeme prsa pod vlažnou vodou a osušíme je. Přes vlákno je nakrájíme na jemné nudličky. Pórek očistíme a zhruba 2/3 zelené části nakrájíme na jemná kolečka.
Do vývaru s kroupami vložíme maso a pórek. Přivedeme k varu a zvolna vaříme přibližně 15 minut. Osolíme a dobře ochutíme kajenským pepřem. Posypeme pažitkou a horké podáváme.
Fotky receptu Kroupová polévka s kuřecím masem a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!