200 g velkých krup
| 1 cibule
| 4 menší mrkve
| 2 lžíce oleje
| 4 nožičky párků
| 1 lžička sušené majoránky
| 750 ml masového vývaru
| 150 g cherry rajčátek
| 1 brokolice
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Kroupový hrnec:
Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme je do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté osolíme a kroupy uvaříme téměř doměkka. Párky nakrájíme na špalíčky a spolu se scezenými kroupami a majoránkou je vsypeme do hrnce. Vše zalijeme vývarem. Cibuli i mrkev oloupeme a pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji společně osmahneme. Rajčátka i brokolici omyjeme, rajčátka rozčtvrtíme a brokolici rozebereme na menší růžičky. Oboje přidáme do hrnce a krátce podusíme. Nakonec pokrm dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Kroupový hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!