Použité suroviny receptu Křupavé jablečné smaženky:
4 velká jablka
| 150 g polohrubé mouky
| 200 ml bílého vína
| 2 vejce
| trocha prášku do pečiva
| sůl
| olej na smažení
| skořicový cukr
Postup přípravy receptu Křupavé jablečné smaženky:
Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a jablka nakrájíme asi na půlcentimetrové proužky. Pak smícháme těstíčko z vajec, vína, soli a mouky s kypřícím práškem. Těstíčko důkladně ušleháme a potom v něm jablečné plátky obalujeme. Obalené plátky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, po usmažení přebytečný olej odsajeme do papírové kuchyňské utěrky a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.
Fotky receptu Křupavé jablečné smaženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!