Vložil: | martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavé zeleninové závitky:
12 ks rýžového papíru
| 12 ks zelných listů
| 1/2 květáku
| 1 kedlubna
| 1 mrkev, pórek
| 2 žloutky
| 3 stroužky česneku
| kurkuma
| špetka chilli
| muškátový oříšek
| sójová omáčka
| sůl, olej
Postup přípravy receptu Křupavé zeleninové závitky:
Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme mrkví, kedlubnou a květákem, po chvíli přidáme pórek. Scedíme a necháme vychladnout.
Studenou zeleninu promícháme se žloutky a ochutíme česnekem a kořením. Osolíme o něco víc, než jsme zvyklí.
Rýžový papír namočíme do vlažné vody, hned přendáme na suchou podložku (např. kuchyňské prkénko), počkáme, až změkne (za několik vteřin bude jako silný igelit a bude se stejně "chovat"), položíme na něj zelný list, vrchovatou lžíci zeleninové směsi a zavineme. Tímto způsobem vytvoříme jedem po druhém všechny závitky a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatohněda.
Fotky receptu Křupavé zeleninové závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!