Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavý malinový koláč:
175 g změklého másla + trocha na vymazání formy
| 175 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 140 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva
| 85 g mletých mandlí
| 140 g křehkých sušenek, nalámaných nahrubo
| 300 g čerstvých malin
Postup přípravy receptu Křupavý malinový koláč:
1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160°C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.
2. NAVRSTVĚTE KOLÁČ
Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.
3. DEJTE HO DO TROUBY
Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.
Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.
Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě.
V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.
Fotky receptu Křupavý malinový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!