Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krupicové flammeri s kandovaným ovocem:
3/4 l mléka
| 150 g pískového cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 150 g jemné pšeničné krupice
| 75 g kandovaného ovoce
| 50 g světlých rozinek
| 10 cl plnotučné šlehačky
| 2 PL rumu
Postup přípravy receptu Krupicové flammeri s kandovaným ovocem:
Nakrájejte kandované ovoce na malé kousky a zalijte je spolu s rozinkami rumem. Nechte 6 hodin odstát. Ve velkém hrnci uveďte do varu mléko, přisypte do něj oba druhy cukru a míchejte, dokud se v mléce nerozpustí. Přisypte krupici a kvedlejte po dobu 5 minut-krupice by měla mezitím změknout. Přidejte šlehačku a stáhněte z ohně. Naposledy hmotu zamíchejte, až do ní dáte marinované ovoce. Formičky opláchněte ve studené vodě, vlijte do nich teplou krupici, pomocí navlhčené stěrky urovnejte povrch a dejte do ledničky na 6 hodin uležet. Formičky vyklopte až těsně před servírováním. Nakrájejte na plátky a podávejte samotné nebo s čokoládovou polevou.
Fotky receptu Krupicové flammeri s kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!