Postup přípravy receptu Krupicové knedlíčky se zeleninou:
1. Polévkovou zeleninu a cibuli nakrájíme a podusíme na másle. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vaříme na mírném ohni 30 min., procedíme a dáme stranou.
2. Mléko necháme vzkypět, přidáme krupici, necháme 25 min. za stálého míchání bobtnat a poté vychladnout. Vmícháme vejce. Osolíme a okořeníme muškátem.
3. Hmotu rozdělíme na 3 porce. Jednu zabarvíme bylinkami, druhou rajským protlakem. Zformujeme nočky, kuličky a krychličky. Necháme táhnout ve vařící osolené vodě 15 min.
4. Mrkev s podélně vyříznutou dražkou nakrájíme na plátky, z papriky vypíchneme obrázky a vše povaříme ve vývaru. Přidáme knedlíčky a pažitku.