Postup přípravy receptu Krupicové noky s rebarborovou omáčkou:
Čtyři lžíce mléka rozmíchat se žloutky. Zbývající mléko smíchat s cukrem, solí, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a přivést k varu. Do vroucího mléka nasypat krupičku a dobře promíchat. Povařit asi 4 minuty, potom sundat z ohně, přilít mléko se žloutky, zamíchat a nechat částečně vychladnout.
Rebarboru oloupat, omýt a nakrájet na malé kousky. Poté ji zalít trochou vody, přidat cukr, 100 ml malinového džusu a uvařit ji doměkka. Potom rebarboru rozmačkat vidličkou a přilít zbylý džus. Solamyl rozmíchat v malém množství vody a zahustit jím rebarborovou směs. Ještě chvíli povařit a potom dát vychladit.
Z krupicového těsta vytvarovat pomocí lžíce malé noky a rozdělit je na talířky. Přelít je připravenou rebarborovou omáčkou a podávat.