Postup přípravy receptu Krupicové překvapení:
Připravíme si svařené víno - skořice, hřebíček a víno, do kterého ještě za studena vložíme oloupaná, nakrájená a ohryzku zbavená jablka. To vše přivedeme k varu a vaříme do změknutí jablek, asi 20 minut. Mezitím uvaříme krupicovou kaši. Uvařená jablka vyjmeme ze svařeného vína a vyskládáme rovnoměrně do mističek. Víno nyní můžete popíjet, už ho nebudete potřebovat :-). Na jablka dáme trochu marmelády, ochutíme rumem nebo koňakem a zalijeme hustější krupicovou kaší, aby byla jablka úplně schovaná. To vše necháme vychladnout a poté dáme vychladit do lednice (nejlépe přes noc). Po vychlazení podáváme dochucené jogurtem dle vlastní chuti. Jíme buď z mističek, nebo vyklopíme.