Použité suroviny receptu Krupicové řezy s jahodovou omáčkou:
2 vanilkové cukry
| 1 lžíce citron /šťáva/
| 1/2 l mléka
| 1 vejce
| 120 g dětské krupičky
| 1/4 lžičky citron /kůra/
| 50 g cukru
| sůl
| ozdoba
| máta
| 4 jahody
| omáčka
| 100 ml vody
| 50 g jahodové marmelády
| 2 lžíce cukru moučka
| 200 g jahod
| 1 lžíce solamylu
| strouhanka
| máslo
Postup přípravy receptu Krupicové řezy s jahodovou omáčkou:
Mléko se špetkou soli uvedeme k varu a za stálého míchání vmícháme krupičku. Kaši 3 minuty provaříme a odstavíme.
Do vychladlé kaše vmícháme žloutek, cukr, vanilkové cukry a tuhý sníh z bílků. Těsto dochutíme citronovou šťávou a kůrou, naplníme jím vymazanou a vysypanou zapékací mísu.
Krupicové řezy pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160 °C. Korpus necháme vychladnout a pak ho vyklopíme a nakrájíme na řezy.
Jahody opláchneme a nakrájíme na kousky. V hrnečku zahřejeme marmeládu, zředíme ji vodou a vmícháme jahody. Omáčku osladíme, provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Krupicové řezy rozdělíme na dezertní talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou citronové máty a jahodou s korunkou.
Fotky receptu Krupicové řezy s jahodovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!