Použité suroviny receptu Krupicový pomerančový dort :
2 lžíce strouhanky
| 50 g másla
| 500 g nízkotučného jogurtu
| 4 vejce
| 180 g cukru
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 500 g krupice
| 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
| 300 g malin
| 500 ml pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Krupicový pomerančový dort :
Troubu předehřejeme na 180°C. Hranatou formu dlouhou asi 30 cm vymastíme a vysypeme strouhankou. Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Jogurt, vejce, cukr, vanilkový cukr a máslo šleháme asi 10 minut metličkou. Krupici smícháme s kypřicím práškem a zapracujeme do jogurtového krému. Maliny přebereme a navrstvíme je na dno formy, nalijeme těsto a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Koláč vyjmeme z trouby a několikrát propíchneme vidličkou, zalijeme pomerančovou šťávou a necháme ve formě vychladnout.
Fotky receptu Krupicový pomerančový dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!