Postup přípravy receptu Krupicový pudink se švestkovým kompotem:
Rozinky přes noc namočíme do grappy, želatinu do vody. Mléko uvedeme do varu a tenkým pramínkem za stálého míchání přisypáváme krupicí, až vznikne kaše. U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, cukr a vanilkový cukr vmícháme do kaše. Želatinu rozpustíme a zvolna přidáváme do krupicové kaše. Necháme vychladnout ve studené vodní lázni. Odděleně ušleháme dotuha bílky a smetanu. Sníh, šlehačku, rozinky a 2/3 pistácií vmícháme do krupicového pudinku, který naplníme do bábovkové formy (o obsahu 1,5 l) vypláchnuté studenou vodou a uložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Na kompot omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Ovoce s červeným vínem, hroznovou šťávou a skoňcovou kůrou vložíme do hrnce a dusíme 3 min. na mírném ohni. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody dohladka, za stálého míchání přidáme ke švestkám a necháme přejít varem. Nádobu pak stáhneme z plotny a kompot necháme vychladnout. Bábovkovou formu nakrátko ponoříme do horké vody. Pudink opatrně uvolníme od stěn nádoby a vyklopíme na plochou mísu. Posypeme zbylými pistáciemi, příp. posekanými mandlemi, a podáváme s kompotem.