Použité suroviny receptu Krůta plněná kaštany, pečená se zelím:
1 krůta
| 1 hlávka zelí
| 350 g sádla
| 250 ml mléka
| 80 g sádla
| 1 kg kaštanů
| sůl
| mletý pepř
| sladká paprika
Postup přípravy receptu Krůta plněná kaštany, pečená se zelím:
Očištěnou a omytou krůtu posolíme a opepříme zvenku a zevnitř. Necháme jednu hodinu uležet. Zhotovíme nádivku z uvařených, oloupaných a umletých kaštanů. Přidáme kousek másla a čerstvé mléko. Krůtu naplníme a zašijeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a zapečeme v horké troubě do zčervenání krůty. Zelí nakrájíme na plátky, podusíme na zbytku tuku, lehce obarvíme červenou paprikou a položíme okolo krůty. Zalijeme vodou a pečeme doměkka. Hotovou krůtu nakrájíme na porce a podáváme se zelím a nádivkou.
Fotky receptu Krůta plněná kaštany, pečená se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!