Vložil: | Martinna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí frikasé s hráškem:
1 svazek polévkových bylinek (pažitka,petržel,libeček)
| 1 cibule
| 1250 g krůtích prsou
| 2 bobkové listy
| 4 hřebíčky
| 125 ml bílého vína
| 300 g mrkve
| 100 g žampionů
| 2 lžíce oleje Bertolli Classico
| 300 g vyloupaného čerstvého hrášku
| 70 g hladké mouky
| 50 hrnečků Rama Crème Bonjour kostka
| 250 ml Rama Cremefine na vaření
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1 svazek pažitky
Postup přípravy receptu Krůtí frikasé s hráškem:
1. Nasekané polévkové bylinky vložíme spolu s cibulí a očištěným krůtím masem do hrnce. Přidáme bobkový list, hřebíček, přilijeme bílé víno a takové množství vody, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme zhruba 30 minut. Následně krůtí prsa vyndáme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme a prozatím dáme stranou.
2. Mrkev rozkrájíme na plátky, očišěné žampiony přepůlíme. Na oleji podusíme mrkev, pak přidáme houby a po chvilce hrášek. Vše podusíme asi 2 minuty.
3. Z mouky a máslové Ramy připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem a provaříme. Nakonec přilijeme smetanovou Ramu, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
4. Do omáčky vložíme nakrájené krůtí maso a zeleninu s žampiony. Hotové frikasé posypeme nasekanou pažitkou a dochutíme 1 lžící worcestrové i sójové omáčky.
Fotky receptu Krůtí frikasé s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!