Použité suroviny receptu Krůtí guláš s kyselým zelím:
1ks cibule
| 500 g krůtích prsíček
| 2 ks červené papriky
| 1 lžíce přepuštěného másla
| 580 ml kyselého zelí
| sůl
| několik kuliček pepře
| 5 kuliček jalovce
| 2 ks bobkové listy
| 100 ml jablečného džusu
| ½ litru zeleninového vývaru (instantní)
| 1 balení bramborové kaše (s přídavkem 0,5 l vody)
| 40 g sýru Gouda
| 1 svazeček petrželky
Postup přípravy receptu Krůtí guláš s kyselým zelím:
Cibuli najemno nakrájíme. Krůtí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na středně velké kostky. Papriky pokrájíme na jemné proužky. Omastek rozpálíme v hrnci. Maso smažíme přibližně 10 minut, mícháme. Přidáme cibuli, papriku a kyselé zelí a pečeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, kuličkami pepře a jalovce a bobkovým listem. Přilijeme jablečný džus a vývar a povaříme. Zakryjeme a asi 30 minut dusíme.
½ litru vody se špetkou soli přivedeme k varu. Hrnec odstavíme. Vmícháme bramborovou kaši. Nastrouháme sýr, trochu necháme na posypání a zbytek vmícháme do kaše. Krůtí guláš ještě jednou dochutíme. Maso s bramborovou kaší upravíme na talíř, kaši posypeme sýrem a guláš petrželkou. Popřípadě dozdobíme čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Krůtí guláš s kyselým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!