Použité suroviny receptu Krůtí medailónky s hroznovou omáčkou:
60 g dlouhozrnné rýže
| 125 g bílých hroznů
| 125 g červených hroznů
| 200 g krůtích prsíček
| 1ks pórek
| 1 lžíce oleje
| 75 ml bílého vína
| 200 ml zeleninového vývaru
| 1 čajová lžička škrobu
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Krůtí medailónky s hroznovou omáčkou:
Kuličky hroznového vína rozpůlíme a odpeckujeme (nejlépe pomocí druhého konce čajové lžičky). Krůtí prsa nakrájíme na 4 kousky. Z pórku si odebereme 4 listy a medailónky jimi ovineme a pevně nakrájíme na jemné nudličky.
Medailónky opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut, občas obrátíme. Osolím a opepříme, přidáme pórek a asi 3 minuty pečeme s masem. Přilijeme víno a 2 minuty povaříme při vyšší teplotě.
4 lžíce vývaru a škrob mícháme do hladka. Medailónky odsuneme na okraj pánve. Víno a zbylý vývar dáme do výpeku a krátce povaříme. Přidáme škrob, znovu přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem. Krůtí medailónky s hroznovou omáčkou podáváme s dušenou rýží, můžeme ozdobit bylinkami.
Fotky receptu Krůtí medailónky s hroznovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!