Vložil: | Katuleck |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí medailonky s petrželkou:
400 g krůtích plátků
| 3 ks snítky hladké petželky
| 2 lžíce oleje
| cibule
| stroužek česneku
| 300 g žampionů
| 3 ks rajčata
| 1 lžíci slunečnicových jader
| kuchyňskou nit
Postup přípravy receptu Krůtí medailonky s petrželkou:
Maso nakrájíme na 4 silnější řezy. Kolem nich ovineme listy petrželky a přichytíme nití. Medailonky pak o obou stran opečeme v horkém oleji. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek podusíme ve vypečené šťávě, přidáme žampiony a opékáme 3 minuty. Do směsi vložíme rajčata a zlehka podusíme. Zeleninu dochutíme solí a pepřem, zředíme ji 150ml vody a krátce povaříme. Krůtí medailonky přidáme k zelenině a dusíme pod pokličkou dalších 5-6 minut. Slunečnicová jádra orestujeme na suché pánvi a zeleninu jimi posypeme. Krůtí medailonky podáváme s bílým pečivem nebo topinkami.
Fotky receptu Krůtí medailonky s petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!