Postup přípravy receptu Krůtí plátek v pita chlebu:
V misce smícháme bílý jogurt, usekané bylinky, olivový olej, citronovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru a chilli papričku nebo chilli koření. Plátky omytého a osušeného masa velmi lehce naklepeme přes folii, dobře osolíme, obalíme v marinádě a necháme v chladu odležet 1– 2 hodiny. Při delším marinování solíme až před grilováním. Zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme na mřížku rozpáleného grilu potřenou olejem a grilujeme po obou stranách, dokud maso není propečené. Trvá to asi 10-15 minut a maso necháme po upečení krátce odležet. Chlebové placky před podáváním opečeme minutu po každé straně na grilu, na polovinu placky dáme zelí, na něj grilované maso, posypeme lístky oregana a podáváme.