Postup přípravy receptu Krůtí polévka se špagetami:
Rajčata omyjeme, spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Potom je nakrájíme na kostky a šťávu z nich slijeme bokem. Maso rozkrojíme na dva velké plátky, které zprudka opečeme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem a po vychladnutí je nakrájíme na kostky.
Špagety v osolené vodě uvaříme do poloměkka. V hrnci přivedeme k varu vývar, potom do něj přidáme maso, na plátky nakrájený řapíkatý celer, oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli, štávu z rajčat a poloměkké špagety. Vaříme na mírném ohni asi 5 minut, potom do polévky vmícháme hrášek a nakrájená rajčata a necháme ještě přejít varem asi 3 minuty. Podle chuti polévku osolíme nebo opepříme a můžeme podávat.