Použité suroviny receptu Krůtí prsa na švestkách a pórku:
1 kg krůtích prsou
| dle chuti: citronová šťáva
| dle potřeby: olej
| dle chuti: pepř a sůl
| 1 pór
| dle chuti: švestky čerstvé, sušené nebo zavařené ve vlastní šťávě bez cukru
Postup přípravy receptu Krůtí prsa na švestkách a pórku:
Maso přes noc naložíme do oleje s citronem a pepřem. Ráno prudce opečeme maso, přidáme další suroviny a dusíme. Já dávala zavařené švestky a bylo to hned hotové. Sušené švestky se doporučují namočit přes noc (třeba do toho vína) a nebo aspoň spařit horkou vodou a nechat trochu nabobtnat.
Maso lze bez změny chuti nahradit vepřovým, snad i králičím. Kuřecího je škoda, protože omáčka je tak aromatická, že by jeho chuť přehlušila.
Fotky receptu Krůtí prsa na švestkách a pórku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!