Použité suroviny receptu Krůtí prsa s jablečnou kůrkou:
1,8 kg krůtích prsou
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 3 malá jablka
| 125 ml bílého vína
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| po 1/4 lžičce tymiánu a rozmarýnu
| 100 ml smetany
| 2 snítky rozmarýnu na ozdobení
| 3-4 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Krůtí prsa s jablečnou kůrkou:
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hluboký plech. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nahrubo. Přidáme k masu a pečeme zhruba 90 min. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Přívedeme k varu víno s citronovou šťávou a přidáme jablka. Krátce je podusíme a vyjmeme. Zhruba 10 min. před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme jablky. Posypeme tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme do zahoustnutí. K masu se hodí růžičková kapusta a glazírované kaštany.
Fotky receptu Krůtí prsa s jablečnou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!