Použité suroviny receptu Krůtí prsa s mandlemi a pomerančovou omáčkou:
4 filety z krůtích prsou
| 3 lžíce hladké mouky
| 2 vejce
| 100 g mandlových lupínků
| 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| sůl
| 3/8 l pomerančové šťávy
| 400 g vinných hroznů
Postup přípravy receptu Krůtí prsa s mandlemi a pomerančovou omáčkou:
Rozšleháme vejce s mandlovými lupínky a vylijeme na talíř. Filety z krůtích prsou po obou stranách mírně osolíme a obalíme v mouce. Pak obě strany protáhneme směsí z vajec a mandlí. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, vložíme filety a pečeme po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
Pomerančovou šťávu nalijeme do hrnce a uvedeme k varu. Při vysoké teplotě zahušťujeme asi 3 minuty. Půlky vinných bobulí ohřejeme zcela krátce v omáčce.
Krůtí prsa podáváme přelité omáčkou a různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Krůtí prsa s mandlemi a pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!