Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krůtí prsa v jogurtové marinádě

fotka Krůtí prsa v jogurtové marinádě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Krůtí prsa v jogurtové marinádě:

1 větší krůtí prso vcelku  | 1 bílý jogurt  | 1 lžička kari koření  | 1 palice česneku  | dle chuti: tymián, oregáno a rozmarýn  | 100 ml suchého bílého vína  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Krůtí prsa v jogurtové marinádě:

Polovinu česneku jemně prolisujeme a smícháme ho s jogurtem a kari kořením. Krůtí prso prošpikujeme zbylými stroužky česneku a bylinkami a naložíme ho do jogurtu – nejlépe přes noc.
Marinádu setřeme, maso osolíme a opepříme a ze všech stran zprudka opečeme – nejlépe na grilu. Poté vložíme do trouby rozpálené na 180 °C přibližně na 8 – 12 minut, dle velikosti masa. Lehce podlijeme vínem a dopečeme. Teploměrem můžeme kontrolovat vnitřní teplotu, která by měla být 75 °C.
Ze zbylého jogurtu, hořčice, medu a bylinek uděláme omáčku, kterou maso přeléváme.
Můžeme je podávat na teplo i studeno, nejlépe v kombinaci s listovým salátem.




Fotky receptu Krůtí prsa v jogurtové marinádě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krůtí prsa v jogurtové marinádě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !