Postup přípravy receptu Krůtí prsíčka s třešněmi:
Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme ho, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme krátce povařit (doměkka). Pak maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi.