Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí roláda plněná paprikou a rýží:
600g krůtích prsou
| 80g rýže
| porek
| špetka pepře a soli
| špetka maggi harmonie chuti
| řapíkatý celer
| 2 červená papriky
| 2 lžíce másla
| 4 lžíce sekaných bylinek - petrželka, libeček, pažitka, bazalka
| 1 lžička červené papriky
| lžíce olej
Postup přípravy receptu Krůtí roláda plněná paprikou a rýží:
Krůtí prsa očistíme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem je rozkrojíme a přes mikrotenovou fólii zlehka rozklepeme na tenký plát.
Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přebytečnou vodu slijeme a rýži necháme okapat. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer opláchneme a rozkrájíme na malé kousky. Rýži, pórek a řapíkatý celer zlehka promícháme a dochutíme mletým pepřem, solí a Maggi Harmonií Chuti s bylinkami. Červené papriky omyjeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme z nich semínka.
Alobal rozložíme na pracovní plochu a potřeme máslem. Položíme na něj plát krůtího masa. Plát poklademe paprikou a na ni navršíme rýžovou směs. Maso opatrně stočíme do rolády, pevně zabalíme do alobalu a vložíme do pekáče. Pečeme v troubě asi 60 minut při 180°C.
Mezitím si připravíme "bylinkové pesto". Nadrobno nasekané bylinky promícháme s mletou červenou paprikou a s olivovým olejem.
Hotovou roládu rozbalíme, potřeme připraveným pestem a nakrájíme na plátky.
Fotky receptu Krůtí roláda plněná paprikou a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!