Postup přípravy receptu Krůtí roláda s bylinkami:
Mleté maso v míse okořeníme, přidáme vajíčko, drobně nakrájenou cibuli a promícháme. Mezitím si nakrájíme housku na kostičky a necháme rozmočit v kostce bujónu, kterou jsme rozpustili v horké vodě, po nasáknutí přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Nesolíme vzhledem k tomu že bujón je dosti slaný. Alobal potřeme olejem, mokrýma rukama rozetřeme mleté maso, potřeme hořčicí, poklademe plátky uzeného sýra, hojně posypeme nasekanými bylinkami (kopřiva, bazalka, petrželka, celerová nať, petrželka) prostě co máte doma, můžou se použít i bylinky sušené, ale čerstvé mají výraznější chuť. Pomocí alobalu zavineme, alobal po stranách utáhneme, aby nám nevytékala šťáva, přendáme na plech a 1 hodinu pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi po 1 hodině roládu vyndáme, necháme mírně vychladnout, sundáme alobal, přendáme na vymaštěný plech a necháme dopéct do růžova, popřípadě podlijeme nepatrně vodou. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky, jako příloha se hodí bramborová kaše, nebo zeleninový salát.