Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou:
2 cibule
| 50 g čerstvých bylinek (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián)
| 50 g strouhaného sýra
| 1 vejce
| 1-2 lžíce hladké mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 800 g krůtích prsíček
| 2 lžíce oleje
| 250 ml bílého vína
| 250 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou:
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Bylinky omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Sýr, vejce, mouku smícháme s bylinkami, osolíme a opepříme.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem naplocho rozkrojíme na plát. Potřeme jej bylinkovou směsí, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití. Osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Podlijeme bílým vínem. Přikryjeme a dusíme asi 60 minut. Pečeni vyjmeme, šťávu zředíme zeleninovým vývarem a ochutíme smetanou. Maso upravíme na talíři a případně doplníme zeleninou. Omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!