Vložil: | Natural |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Krvavá domácí tlačenka:
5 kg čerstvé vepřové hlavy
| 2 kg čerstvá vepřová kolena
| 1,5 kg čerstvé vepřové nožičky
| 1 kg vepřový výřez
| 500 g čerstvé vepřové kůže
| 1 l čerstvá vepřová krev
| 0,5 l procezený tučný vývar z masa
| koření: sůl, pepř, drcená majoránka, nové koření, třený česnek
Postup přípravy receptu Krvavá domácí tlačenka:
Dobře očištěné hlavy od chloupků a ostatních nečistot vymáčíme v několika vodách a dáme vařit společně s koleny. Výřez se vloží do vody k masu o něco později. Zvlášť se doměkka uvaří nožičky a kůže. Vepřové hlavy, kolena a výřez necháme tuŽší. Maso vykostíme a pokrájíme na kostky do velikosti 3 cm, tučné maso skrojíme na menší kostičky. Obrané maso z vařených nožiček a kůže protočíme přes jemnou desku. Do připravené nádoby dáme nakrájené maso a umleté nožičky a kůže, přidáme tučný vývar z masa, procezeno u vepřovou krev, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Plníme do připravených vepřových žaludků, vepřových měchýřů nebo umělých obalů. Dobře zavážeme motouzem, jemně popícháme a vaříme při teplotě vody 85-90 °C přibližně 2-2,5 hodiny s přihlédnutím k velikosti výrobků. Píchnutím do tlačenky dřevěnou špejlí poznáme, je-li vařená. Musí z ní vytékat krvavě nezbarvená šťáva. Vařené tlačenky opláchneme studenou vodou a rozložíme k vychladnutí.
Fotky receptu Krvavá domácí tlačenka:
Fotky vložil: Jindřiška8,tvackova1