Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou

fotka Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou:

Suroviny na dušení šneků: 1 kg vyloupaných šneků  | 200 ml olivového oleje (1/3 virgin, 2/3 normal)  | 200 g šalotky  | 2 chilli papričky  | 4 stroužky česneku  | 0,3 l bílého vína  | podle chuti: provensálské bylinky, sůl, pepř, pažitka, petrželka  | podle chuti: tymián  | Na nádivku: 6 lžic másla  | 2 vejce  | 3 housky  | 4 lžíce smetana  | 100 g anglické slaniny  | 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, tymián)  | 2 stroužky česneku  |  bílý pepř, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou:

Před přípravou pokrmu si šneky nejdříve podusíme:
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji do růžova a přidáme nakrájené chilli papričky. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, přisypeme vyloupané a horkou vodou spařené šneky, které podlijeme vínem, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené provensálské bylinky. Všechno důkladně promícháme a pod pokličkou dusíme až tři hodiny, dokud šneci nezměknou. Na závěr přidáme čerstvou nasekanou petrželku, pažitku a tymián, posledních pár minut podusíme, necháme zchladnout.
Můžeme se pustit do přípravy hlavního chodu, na který si přípravíme nádivku: Povolené máslo vyšleháme se žloutky, trochou soli a bílého pepře. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, prolisovaný česnek, opražené kostičky housek, navlhčené smetanou, nadrobno nakrájenou slaninu, promícháme a na závěr opatrně spojíme se sněhem z bílků.
Do čistých ulit vložíme jednoho až dva dušené šneky a doplníme hotovou nádivkou. Na plech, vysypaný vrstvou soli, vyskládáme naplněné ulity nádivkou nahoru, a 5 až 10 minut zapékáme v troubě na 180 stupňů do zlatova. Gratinované šneky podáváme po šesti kusech na speciálních talířcích, a chceme-li být skutečně styloví, zakusujeme je křupavou francouzskou bagetou.

Poznámka:
Pokud všechny dušené šneky nespotřebujeme, můžeme je uložit v mrazničce na pozdější použití.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!





Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou:

Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Gratinovaní šneci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles