Nejdříve ze všech surovin vypracujeme pevné těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. A pozor, vodu přiléváme postupně. Každá mouka totiž saje jinak, takže množství vody v receptu je pouze orientační. Mezitím si připravíme náplň:
Žloutky rozmícháme s trochou mléka, tuto zálivku zavaříme do zbytku mléka s cukrem a vanilkou a základ na krém je hotov. Jakmile vychladne, přidáme do něj rozpuštěnou želatinu, vyšlehanou smetanu a můžeme začít plnit korpus koláče, který jsme upekli v předehřáté troubě na 200 až 220 stupňů do zlatova, což netrvá déle než deset minut. Naplněný koláč dáme do chladu, a až krém ztuhne, poklademe ho plátky jahod, které přetřeme želírovací hmotou.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!