Na rozehřátém másle orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a
až získá zlatavou barvu, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn. Potom zalijeme vývarem a přivedeme
k varu. Do vařícího základu přidáme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme-li maso do vroucího základu, zůstane šťavnaté. Poté přilejeme černé pivo a pod pokličkou necháme maso úplně změknout. Omáčku zahustíme nadrobno nakrájenou střídou chleba a asi 15 minut provaříme. Na závěr dosolíme a opepříme podle chuti.
Průběžně si můžeme připravit přílohu.
Oloupané stroužky česneku vložíme do horkého přepuštěného másla a necháme je podusit.
Na měsíčky nakrájené brambory, předem uvařené ve slupce, naskládáme na plech, osolíme, opepříme a přelijeme přepuštěným máslem i s celými stroužky česneku. Nakonec dáme do trouby zapéct do zlatova.
Maso servírujeme spolu s přílohou a ozdobíme pažitkou.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!