Nudličky kuřecího masa naložené v kari a oleji (nejlépe den předem) krátce opečeme, přidáme cibuli, pórek a žampiony, zamícháme a krátce orestujeme. Pak přilijeme bílé víno a smetanu, dochutíme sojovou omáčkou, solí, chilli, trochou cukru a krátce podusíme. Pokud chceme mít omáčku hutnější, můžeme ji zahustit zálivkou ze studené vody a bramborového škrobu. Kuřecí na kari podáváme s ovocnou rýží, kterou si připravíme předem.
Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kousky sušených meruněk a švestek, rozinky, cukr, med, rozdrobenou kostku drůbežího bujónu, koření, sůl a krátce orestujeme. Poté zalijeme horkou vodou a mlékem a přivedeme k varu. Přisypeme důkladně propláchnutou rýži, kterou zavaříme. A když rýže vystoupí nad tekutinu, dáme hrnec do trouby předehřáté na 200 stupňů. Troubu vypneme a rýži necháme dojít alespoň půl hodiny. Můžete ji v troubě nechat i déle, nespálí se a zůstane teplá.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!