Maso (kůzlečí nebo jehněčí) rozkrájíme na plát a přes potravinářskou fólii ho rozklepeme do co největší plochy. Položíme na alobal, lehce osolíme, opepříme a přidáme nádivku. Tu si připravíme takto: kostičky housky opečeme na plechu v troubě, předehřáté na 160 stupňů, a po zchladnutí je zvlhčíme mlékem. Opatrně přimícháme našlehané máslo se žloutky, do kterého jsme ještě přidali celé vejce, sůl, pepř a trochu muškátového květu. Přisypeme plátky mandlí, nasekané kopřivy nebo špenát a petrželku a podle potřeby strouhanku. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Maso s nádivkou smotáme i s alobalem do úhledného válečku a převážeme provázkem. V pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl na 160 stupňů.
Podáváme nejlépe s novým bramborem a dušeným listovým špenátem.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!