Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně

fotka Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 125 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně:

husa (3 – 4 kg)  | 3-4 velká jablka  | 4 lžíce medu  | podle chuti: sůl, drcený kmín  | Na duryňský bramborový knedlík:  | 600 g brambor (½ syrové a ½ vařené)  | 80 g másla  | 2 žemle  |  sůl  | 100 g bramborového škrobu  | Na červené zelí na víně:  | 1 menší hlávka červeného zelí  | 3 lžíce oleje nebo husí sádlo  | 1 cibule  | 4 dl červeného vína  | 1 dl vinného octa  | 3 lžíce rybízové marmelády  | podle chuti: cukr, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně:

Husu očistíme, osolíme, pokmínujeme, a to i uvnitř, naplníme jablky a medem a podlijeme trochou vody. Pečeme do měkka pod pokličkou na 200 stupňů asi 2 hodiny, poté odkrytou asi hodinu do zlatova. Těsně před dopečením můžeme potřít medem.
Mezitím si připravíme duryňská knedlík. Uvařené i syrové brambory nastrouháme, ze syrových vymačkáme vodu a obojí smícháme dohromady, přidáme trochu škrobu, kostičky osmažené housky, zakápnuté máslem a dochutíme trochou soli. Vytvarujeme kulaté knedlíky, velikosti golfového míčku, které vaříme 8 – 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
A pustíme se do další přílohy k pečené huse. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené červené zelí a dusíme do měkka. Poté přidáme červené víno, a jak se vyvaří, tak i rybízovou marmeládu. Na závěr dochutíme cukrem, vinným octem a solí.
Porce husy servírujeme s knedlíkem i zelím na talíře.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně:

Kuchařská pohotovost - Pečená husa s jablky a medem, duryňský bramborový knedlík a červené zelí na víně
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Pečená husa s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !