Očištěný, opláchnutý a osušený filet z tuňáka nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 x 5 mm, přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibulku, olivový olej, sojovou omáčku, sůl, pepř a chilli a na závěr zakápneme troškou limetkové šťávy. Promícháme a necháme v lednici zaležet.
Mezitím si můžeme připravit bylinkový olej, který tatarák skvěle doplní. Nakrájenou čerstvou bazalku, petržel a pažitku rozmixujeme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a skvělý bylinkový olej je hotový.
Přípravíme si také suroviny na ozdobení tataráku. Rajčata a papriky zbavíme dužiny a pak je nakrájíme na drobné kostičky, černé olivy pak na malé dílky.
Na talíř umístíme hranatou formičku, do ní vložíme pár lístků rukoly a na ně odleželý tatarák, který pořádně upěchujeme. Pak formičku opatrně odstraníme a na kostku tataráku přidámě kousky salátu Frisé. Talíř dozdobíme nakrájenými kostičkami rajčat, paprik a černými olivami. Nakonec nahoru přidáme volské "očko" z křepelčího vajíčka. Zakápneme bylinkovým olejem a přidáme dílek limetky.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!