Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka

fotka Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka:

filet z čerstvého tuňáka  |  zelená cibulka  |  olivový olej  |  sojová omáčka  |  limetka  | podle chuti: chilli, sůl, pepř  | Na bylinkový olej bazalka  |  petržel  |  pažitka, olivový olej, sůl, pepř  | Na ozdobu:  |  rukola, salát, rajčata, paprika, černé olivy  |  křepelčí vajíčka, limetka

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka:

Očištěný, opláchnutý a osušený filet z tuňáka nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 x 5 mm, přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibulku, olivový olej, sojovou omáčku, sůl, pepř a chilli a na závěr zakápneme troškou limetkové šťávy. Promícháme a necháme v lednici zaležet.
Mezitím si můžeme připravit bylinkový olej, který tatarák skvěle doplní. Nakrájenou čerstvou bazalku, petržel a pažitku rozmixujeme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a skvělý bylinkový olej je hotový.
Přípravíme si také suroviny na ozdobení tataráku. Rajčata a papriky zbavíme dužiny a pak je nakrájíme na drobné kostičky, černé olivy pak na malé dílky.
Na talíř umístíme hranatou formičku, do ní vložíme pár lístků rukoly a na ně odleželý tatarák, který pořádně upěchujeme. Pak formičku opatrně odstraníme a na kostku tataráku přidámě kousky salátu Frisé. Talíř dozdobíme nakrájenými kostičkami rajčat, paprik a černými olivami. Nakonec nahoru přidáme volské "očko" z křepelčího vajíčka. Zakápneme bylinkovým olejem a přidáme dílek limetky.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka:

Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka
Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka
Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka
Fotky vložil: Mangovka,sylver 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Tatarák z tuňáka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !