Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr zámeckého pána:
2 kg kapra zbaveného šupin, naporcovaného na 6 dílů
| 4 lžíce rozpuštěného osoleného másla
| 2 vejce
| 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
| špetka zázvoru
| špetka červené mleté papriky
| 10 dkg oloupaných pokrájených mandlí
| olej na smažení
| 6 lžic zakysané smetany
| 3 lžíce majonézy
| citronová štáva
| troška soli a cukru
| broskvový kompot
| petrželka na ozdobu a kousek kapie
Postup přípravy receptu Kapr zámeckého pána:
Čerstvého naporcovaného kapra potřeme osoleným rozpuštěným máslem a dáme na hodinu do lednice. Pak si připravíme těstíčko: 2 vejce rozšleháme se 2 vrchovatými lžícemi hladké mouky, se špetkou zázvoru a mleté červené papriky, přidáme oloupané, podélně pokrájené mandle. Každou porci kapra obalíme v těstíčku a smažíme
v oleji na pávni dorůžova. Na talíři obložíme porce podélně rozkrájenými kompotovanými broskvemi a přelijeme lžící omáčky, nahoru dáme snítku petrželky a proužek kapie. Omáčka: pro 6 porce - 6 lžic zakysané smetany, 3 lžíce majonézy, 1 malá lžička citronové štávy, špetka soli a mletého cukru.
Fotky receptu Kapr zámeckého pána:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!