Postup přípravy receptu Kudrnatý jablečný koláč:
V míse rozetřeme droždí se čtyřmi lžícemi mléka, dvěma lžícemi mouky a jednou lžící cukru na řídkou kaši. Necháme kvásek v teple vzejít, pak přidáme zbylý cukr, mouku, rozehřátý tuk a vlažné mléko, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky se špetkou soli. Vypracujeme tužší těsto, uděláme z něj bochánek, poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout. Nastrouhaná jablka smícháme s citronovou šťávou, cukrem, skořicí a ořechy. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník a rozetřeme na něj jablečnou nádivku. Těsto zavineme do rolády a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak roládu nakrájíme ostrým pomoučeným nožem na plátky, které naskládáme těsně vedle sebe do kulaté vymazané a vysypané formy. Povrch plátků potřeme vejcem a kudrnatý koláč upečeme při 180 °C dozlatova.