Postup přípravy receptu Kulič:
Ve 100 ml vařicího mléka zamícháme 100 g mouky až dostaneme polotuhé těsto. SOučasně rozdrobíme kvasnici do 100 ml teplého mléka a přidáme 100 g mouky, zamícháme a necháme 5 minut odpočinout. Poté obě hmoty spojíme, zakryjeme a necháme kynout hodinu i déle. Mezitím utřeme žloutky s cukrem a solí. Polovinu této směsi přidáme k těstu, vmícháme 250 g mouky, necháme opět hodinu kynout a přidáme druhou polovinu směsi, vmícháme dalších 500 g mouky a mísíme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na vařečku. Do hotového těsta postupně, po malých částech přiléváme rozpouštěné máslo, přidáme koření, koňak a dáme těsto znovu kynout. Když těsto vzejde, vysypeme do něj dvě třetiny rozinek a kandovaného ovoce, které jsme předtím obalili v mouce a necháme těsto vykynout potřetí. Těsto rozdělíme na dvě části - z toho množství máme dva kuliče - vložíme do dvou dortových forem, naplníme je však pouze do poloviny, neboť těsto nabyde a posypeme zbytkem rozinek a kandovaným ovocem, ještě je necháme trochu vykynout, pak těsto pomažeme vaječným žloutkem a dýme péct do trouby. Pečeme na mírném ohni 5 minut. Dortovou formu musíme předem vyložit pečisím papírem.