Postup přípravy receptu Kuličky z mletého masa ve svíčkové omáčce:
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu. Vhodíme do vařícího vývaru a vaříme 12 minut. Pak vyjmeme, vývar ponecháme na zalití jíšky. Připravíme si jíšku, zalijeme vývarem a trochou vody, přidáme polotovar Halali podle potřeby a necháme provařit, ke konci zjemníme smetanou, přidáme kuličky a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme. Kdo má rád ve svíčkové omáčce chuť a vůni slaniny, tak si udělá na ni jíšku s přidáním trošky oleje a může se přidat i trochu cibule, která se osmahne jen do sklovita. Omáčka by se pak ale měla procedit. Omáčku jde udělat i klasicky, s použitím čerstvé, nebo mražené zeleniny.
Halali tady najdete v Zavařeninách a podobný polotovar dostane i koupit. Podle tohoto receptu dělám i kuličky v rajské omáčce. Kuličky dobře drží pohromadě, ještě se nestalo, že by se rozpadly.