Postup přípravy receptu Kuličky z odpalovaného těsta:
Do hrnce dáme máslo a vodu, postavíme na střední plamen a zahříváme. Až se máslo rozpustí a směs začne vřít sundáme ji z plamene, přidáme najednou mouku a vařečkou důkladně mícháme, až se směs přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří kouli.
Přidáme vejce, jedno po druhém a každé zapracujeme do těsta tak, aby těsto bylo hladké a lesklé.
Na vymaštěném plechu tvoříme lžičkou nebo stříkačkou malé kuličky, které pečeme přibližně 25 minut na teplotu 180 - 190°C.
Čerstvě upečené kuličky ihned propícháme, aby z nich odešla pára a udržely si tvar.
Krém si připravíme uvařením hustšího pudinku, který když vychladne smícháme lehounce s dotuha vyšlehanou šlehačkou. Tuto směs vstřikujeme do studených kuliček a dáme vychladit do lednice nebo na kratší dobu do mrazáku.