Použité suroviny receptu Kuřátko na medu v římáku:
3 lžičky sůl
| 6 lžic sójová omáčka
| 2 lžíce worcesterová omáčka
| 2 paličky česnek
| 3 lžíce med
| podle potřeby: kuřecí maso
Postup přípravy receptu Kuřátko na medu v římáku:
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Veškeré ingredience na marinádu smícháme a touto směsí potřeme kuře. Necháme přes noc v lednici odležet.
Druhý den vložíme kuře do římského hrnce (nemusí být, ale je to lepší), podlijeme 1 dcl vody a pečeme při teplotě 200 °C asi 45 minut, poté hrnec odklopíme a dopékáme dalších 45 minut.
Vhodnou přílohou ke kuřátku na medu je rýže.
Fotky receptu Kuřátko na medu v římáku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!