Vložil: | Slunickovk |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřátko na víně:
1 kuře
| 100 g uzeného bůčku
| 1 lžíce hladké mouky
| 500 ml červeného vína
| 1 bobkový list
| 2 stroužky česneku
| koňak podle chuti
| 1 cibule
| 250 g žampiónů
| olej na smažení
| 1 lžička cukru krystalu
| sůl, pepř
| 1 lžíce petrželové natě
Postup přípravy receptu Kuřátko na víně:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme na talíř.
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme je na výpeku, přidáme nakrájenou cibuli, cukr, podusíme a podlijeme vínem. Jemně zaprášíme moukou, chvíli podusíme a kuřecí maso vrátíme zpátky.
Ochutíme prolisovaným česnekem a pepřem. Přidáme bobkový list, očištěné a na poloviny nakrájené žampiony. Maso dusíme pod poklicí, dokud nezměkne. Před podáváním ho můžeme polít ohřátým koňakem a posypat sekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Kuřátko na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!