Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![10/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře a la Marengo :
1 kuře, rozsekané na kousky
| 1 lžička soli
| 1 špetka pepře
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 cibule, nasekaná nadrobno
| 1/2 stroužku rozdrceného česneku
| 1/2 šálku nasekaných rajčat
| 1/2 šálku na plátky nakrájených lanýžů (nejsou nutné, zkusíme dostupnější žampiony)
| 1/4 šálku koňaku nebo sherry nebo suché bílé víno
| 2 lžíce mouky
| 6 vajíček na ozdobení pokrmu
Postup přípravy receptu Kuře a la Marengo :
Kousky kuřete osolíme, opepříme, pomoučíme a osmahneme dohněda na oleji na hlubší pánvi. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Na stejné pánvi lehce osmahneme cibulku, česnek, vrátíme zpět kousky kuřete a přidáme zbývající suroviny (rajčata, houby, lihoviny). Zakryjeme pánev poklicí a maso dusíme velmi pomalu doměkka (asi 30-40 minut). Ještě usmažíme vajíčka a ozdobíme každým pokrm na talíři.
Fotky receptu Kuře a la Marengo :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!