1 vetší kuře
| 250 g hub
| 1 lžíce rajského protlaku
| 3 dl bílého vína
| 2-3 stroužky česneku
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Kuře dušené s česnekem:
Na čtvrtky nakrájené kuře obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Čtvrtky kuřete opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak přikryjeme, zmenšíme plamen a kuře pomalu dusíme bez podlévání 25 minut. Olej slijeme, přidáme víno, rajčatový protlak a jemně nakrájené houby, udušené s utřeným česnekem na másle. Dusíme, až je kuře měkké a šťáva hladká. Chceme-li více omáčky, zamícháme do šťávy hladkou mouku prohnětenou s čerstvým máslem. Krátce povaříme a podáváme. Příloha-bramborová kaše.
Fotky receptu Kuře dušené s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!