2 menší kuřata (jedno 750 g)
| sůl, pepř
| 1-2 lžičky kayenského pepře
| 3 cibule
| 2 mrkev
| 40 g másla
| 4 rajčata, oloupaná a nakrájená
| 125 g kuřecích jater (nadrobno nakrájených)
| 30 ml (2 lžíce) zakysané smetany
| 1 větvička tymiánu
| 1 bobkový list
| 125 ml kuřecího vývaru
| 125 ml tmavého piva
Postup přípravy receptu Kuře k pivu:
Kuřata omyjeme a osušíme. Každé kuře nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, kayenský pepř pečlivě vetřeme do kůže. Dáme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na větší kousky. Máslo rozehřejeme na pánvi. Přidáme kuřata a osmažíme po obou stranách dohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata, tymián a bobkový list. Pak postupně přilijeme vývar a pivo a přidáme játra. Promícháme a přivedeme k varu. Nádobu přiklopíme a vaříme 25 minut (měkké maso). Vyndáme tymián a bobkový list. Potom přidáme zakysanou smetanu. Ještě trochu prohřejeme.
Fotky receptu Kuře k pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!