1 kuře rozdělené na porce
| 3 šalotky
| 2 stroužky česneku
| 1 paprika
| 150 g žampionů
| olej na smažení
| 100 ml drůbežího vývaru
| 300 ml červeného vína
| 1 bobkový list
| 3 snitky tymiánu
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kuře na červeném vínku:
1. Porce kuřete osolíme a na oleji ze všech stran opečeme. Poté je i s výpekem předáme do pekáčku.
2. Kuře podlijeme vývarem a trochou vína. Přidáme tymián, bobkový list a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C Kuře za občasného přelévání zbylým vínem pečeme asi 40 minut.
3. Na oleji oleji orestujeme šalotku s česnekem, paprikou a žampiony. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku ke kuřeti. Kuře dopékáme se zeleninou asi 20 minut.
Fotky receptu Kuře na červeném vínku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!