Postup přípravy receptu Kuře na červeno s grilovacím kořením:
Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. (Nejprve oddělíme stehna a křídla a rozdělíme je v kloubech. Potom oddělíme prsa od hřbetu a sekáčkem nebo nožem je napříč rozdělíme na několik menších kousků.) Naporcované kuře potřeme směsí, kterou jsme připravili smícháním 1 lžíce oleje a 1 lžičky směsi koření „Grilovací“. Na 15 minut dáme odležet.
Do většího kastrolu dáme olej (asi 5 lžic) a do horkého oleje vložíme kuře. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále mícháme a obracíme. Vodu, kterou maso pustí necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilijeme 2 lžíce octa a opět ho necháme vysmažit. Podlijeme vodou (asi tolik, aby bylo maso ponořené) a přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni. Potom přidáme 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku směsi koření „Grilovací“, 3 lžičky krupicového cukru a 1/2 lžičky soli, oheň ztlumíme a kastrol přikryjeme pokličkou. Dusíme ještě asi 10 minut, než kuře změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba k přelití porcí.
Podáváme s rýží, bramborem či bramborovou kaší, popřípadě s chlebem.