Použité suroviny receptu Kuře na cibuli a česneku s hráškem:
1 konzerva sterilovaný hrášek
| dle potřeby: olej
| 1 lžíce máslo
| dle potřeby: hladká mouka
| 6 stroužků česnek
| 1 ks kuře
| podle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kuře na cibuli a česneku s hráškem:
Kuře očistíme a naporcujeme na 4 díly. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme se solí. Česnek pořádně potřeme porce kuřete a necháme vše asi hodinu uležet.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Uleželé kuře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Vložíme porce kuřete a po masitější straně je opečeme, ale cibule se nesmí připálit. Vše podlijeme vodou tak, aby bylo kuře asi ze 2/3 ponořené. Tlakový hrnec uzavřeme a kuře v něm vaříme asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
Zatím si scedíme hrášek. Přidáme jej s máslem ke kuřeti necháme jen krátce, ale dobře prohřát.
Kuře na cibuli a česneku s hráškem podáváme s brambory nebo s rýží.
Fotky receptu Kuře na cibuli a česneku s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!