Použité suroviny receptu Kuře na estragonu se sýrem:
8 kuřecích prsíček bez kůže
| 20 g čerstvého estragonu
| 300 g nastrouhaného sýra
| 5 zralých rajčat
| 3 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a černý pepř
Postup přípravy receptu Kuře na estragonu se sýrem:
Troubu předehřej na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do každého
kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.
Nastouhej sýr. 8 lístků estragonu nech na ozdobu, zbytek jemně posekej a spolu s pepřem vešlehej do sýra. Směs pak lžičkou nanes do zářezů v mase. Rajčata nakrájej na plátky a na každý kousek kuřete položte dva přidej lístek estragonu a zakápněte olejem.
Osol, opepři a vlož na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud jej budeš podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.
Fotky receptu Kuře na estragonu se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!